24 Ağustos 2018 Cuma

La Roche-Posay / Anthelios AC spf +30 / Anthelıos spf +50



   
      'Yaz bitti be miskin şimdi mi yazıyorsun?' diyebilirsiniz.Bir noktada haklısınız fakat güneş kremleri yaz,kış her mevsim kullanılması gereken ürünler.Size büyük araştırmalar sonucu edindiğim, tüm yaz boyu kullandığım aynı markanın iki farklı güneş kreminden bahsedeceğim. Bir tanesi krem diğeri sprey formunda. Eminim çoğunuz sprey formunda olanı merak ediyorsunuzdur. O zaman sizi zahmetten kurtarıp ilk onunla başlayalım.
  
   ANTHELIOS-SPF +50 SPREY (75ML) Parlama Kontrolü İçin Ferahlatıcı Güneş Koruyucu


  Hepimizin görür görmez merak ettiği sorular;
'Direkt cilde sıkılıyor mu?' Evet,direkt makyaj sabitleme spreyi gibi cildinize sıkabiliyorsunuz. Homojen bir şekilde yayılıyor.
'Makyaj üstüne uygulanıyor mu?' Aynen.Makyajı bozmuyor tersine pudralı görünümü alıyor.
'Beyazlık bırakıyor mu?' Asla.Beyaz bir krem kıvamında değil.Deodorant gibi düşünebilirsiniz. 

Makyajlıysanız makyajı cilde güzel oturtuyor ve çok güzel bir aydınlık bırakıyor.
 Gün içerisinde tazelemek için biçilmiş kaftan.Biliyorsunuz her güneş kremini 2 saatte bir yenilememiz gerekiyor.Sürekli dışarıda olan insanlar için çok kullanışlı.Ambalaj tam çantaya atmalık fakat ürün biraz hızlı tükeniyor. Sivilce veya herhangi alerjik reaksiyon göstermedi cildim.
 Son olarak içeriğinden bahsedelim.Son zamanlarda aldığım ürünleri cosdna sitesinde kontrol etmeye başladım.Site içerik zararlılığını numaralandırmış ve renklendirmiş. Malesef  ürünün ilk maddesi olan  butane kırmızı yani zararlı olan kısımda. En sonda ise parfüm mevcut.




  ANTHELIOS AC-SPF +30 (50ML) Akneye Eğilimli Ciltler İçin Matlaştırıcı Güneş Koruyucu



 Bu ürün için sorulacak yegane soru ise, ciltte sivilce yapıp yapmadığı.Emin olduğum ve sevdiğim tek yönü diyebilirim.Asla sivilce gibi bir problem ile karşılaşmadım ki malesef güneş kremlerindeki tek imtihanımız bu. Ürünün gerçekten matlaştırıcı etkisi var.Cildiniz yağlı değil ise ürün matlaşıyor  pütür pütür oluyor ve beyazlık bırakıyor.Gözeneklerinizin üzerinde bıraktığı beyazlık en kötüsü. Güzel bakılmış ve nemli ciltte inanılmaz bir duruşu var. Ne pütür pütür oluyor ne beyazlık bırakıyor.Kısaca bu ürünü uygularken tıpkı makyaja hazırlarmış gibi cildinizi hazırlamanız gerekiyor aksi halde felaket bir sonuç oluyor. 




 İçerik kısmına gelirsek parfüm yok fakat alkol var.Hassas ciltlere denemeden almamalarını öneririm. Bu yaz denediğim güneş ürünleri bunlardı.Bu koruyucular için;'Hayatımın güneş koruyucuları' demezdim ama  severek kullandım. Önerileriniz,sorularınız olursa lütfen benimle paylaşın.

                                                                                                Nur X.



Blogdaki diğer güneş kremi incelemesi;






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çilekli Kek (Strawberry Cake)

                                                                                                                   Çilekli Kek.  3 yumurta 1...